VITO

VITO er et online værktøj, hvor borgeren selv kan søge viden om, hvilke hjælpemidler, der kan hjælpe dem på bedst mulig vis.

VITO gør hjælpemiddelsøgningen nemmere, hurtigere og mere fleksibel. Borgeren kan søge efter hjælpemidler hjemmefra, eller en pårørende kan hjælpe.

For at bruge VITO, skal borgeren udfylde relevante spørgsmål indenfor en række områder. Herefter vises de hjælpemidler, der passer til besvarelserne. Hvor mange forskellige typer af hjælpemidler, der kommer frem, afhænger af borgerens besvarelser. Afkrydser borgeren kun at have problemer med f.eks. madlavning, vil udvalget af hjælpemidler dække hjælp til madlavning. Afkrydser borgeren både at have gangproblemer, synsproblemer og problemer med madlavning, vil udvalget af hjælpemidler dække problemer med gang, syn og madlavning.

Borgeren får herefter info om hvor man kan anskaffe sig hjælpemidlerne Derudover får borgeren mulighed for at sende en liste med foreslåede hjælpemidler til Kommunen og ansøge om hjælpemidlerne i samarbejde med borgerkonsulenten.

VITO er konstant opdateret med de nyeste hjælpemidler fra Hjælpemiddelbasen (HMI). Hvis der ikke er relevante hjælpemidler til et problem, vil VITO foreslå råd og vejledning til afhjælpning af problemet på andre måder.


Formål:

At gøre hjælpemiddelsøgningen nemmere og mere målrettet den enkelte borgers udfordringer. For Kommunen, vil VITO være med til at opfylde krav om råd og vejledning til borgeren omkring hjælpemiddelsøgning. Vælger borgeren at søge hjælp ved kommunen, vil et ansøgningsskema med borgers besvarelser og resultater sendes til kommunen, hvorved sagen er begyndt oplyst og sagsbehandlingen kan starte på sædvanlig vis.

VITO kan hjælpe Kommunen med at:
  • Understøtte borgeren i at kunne klare flere ting på egen hånd og ad den vej gøre det muligt for dem, at blive længere tid i eget hjem
  • Sikre en bedre vurdering af hvilke hjælpemidler, der passer til den enkelte borger
  • Bruge færre, men rigtige hjælpemidler/velfærdsteknologier hos den enkelte borger
  • Effektivisere og kvalificere beslutninger om, hvilke hjælpemidler/teknologier, der med fordel kan installeres hos den enkelte borger

VITO Kort fortalt

Parter:

Center For Frihedsteknologi ved Aarhus Kommune

Hent vores info-folder: